Nyt medlem

Nykredit Bank bliver en del af Regionale Bankers Forening

En af landets større banker, Nykredit Bank, bliver nu medlem af organisationen Regionale Bankers Forening, hvor banken fremover vil samarbejde med Sydbank, Spar Nord Bank og Arbejdernes Landsbank på en række områder.

Bankdirektør Henrik Rasmussen i Nykredit Bank glæder sig til samarbejdet:

”Som en del af Totalkredit-partnerskabet kender vi allerede de andre medlemmer godt. Vi ser frem til at træde ind side om side med dem i Regionale Bankers Forening og styrke samarbejdet endnu mere,” siger Henrik Rasmussen.

Regionale Bankers Forenings formand Lasse Nyby byder Nykredit Bank velkommen:

”Vi er fra foreningens side meget glade for Nykredit Banks beslutning, og vi ser bankens indtræden i vores forening som en naturlig forlængelse af det tætte samarbejde, vi allerede har. Ud over realkreditområdet, har vi mange fælles interesser i forhold til bl.a. betalingsformidling, digital udvikling og generelt i forhold til at arbejde for fornuftige rammebetingelser for den type bank, vi alle driver”, siger Lasse Nyby.

Regionale Bankers Forening blev stiftet i 1999 af 6 mellemstore banker og har gennem sin historie oplevet flere forandringer i medlemskredsen. I 2001 blev Midtbank solgt til Handelsbanken, senere bukkede Fionia Bank og Amagerbanken under for Finanskrisen. Og senest har Jyske Bank i forlængelse af købet af BRFkredit taget den beslutning, at banken ikke vil fortsætte i samarbejdet. Til gengæld blev Arbejdernes Landsbank med- lem i 2006, og nu melder Nykredit Bank sig så på banen.

”Vi er blevet lidt færre medlemmer over tid, men til gengæld er medlemmerne blevet noget større. Med Nykredit Bank som medlem har vi et rigtig godt og stabilt grundlag for, at vi kan fortsætte vores arbejde og vores mange samarbejder i sektoren. Der er tale om 4 banker, der er vant til at arbejde sammen, og som alle glæder sig til at udbygge samarbejdet”, siger Lasse Nyby.

Nykredit Bank fortsætter som associeret medlem af Lokale Pengeinstitutter.

Kontakt vedr. denne pressemeddelelse til bankdirektør i Nykredit Bank, Henrik Rasmussen på 44 55 14 50, administrerende direktør i Spar Nord Bank, Lasse Nyby på 96 34 40 11 og direktør i Regionale Bankers Forening, Søren Nicolaisen på 30 30 70 06.