Flere mobilbetalingsløsninger til danskerne

Medlemmerne af Lokale Pengeinstitutter og Landsdækkende Banker er, som tidligere udmeldt, på trapperne med en digital pung til mobilen – en såkaldt wallet – hvori kunderne kan ’lægge’ deres Dankort og internationale betalingskortkort.

Det er pengeinstitutterne i BOKIS-samarbejdet, som består af godt 60 lokale pengeinstitutter samt Sydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank, der sammen har fået Nets til at udvikle wallets, der gør det nemt, hurtigt og sikkert at betale kontaktløst med mobilen.

”Vi arbejder tæt sammen med Nets om at lancere Dankort på mobilen. De wallets, vi kommer med, benytter samme åbne infrastruktur som deres kommende Dankort-app, men til forskel for den, vil vores wallets kunne bruges af kunderne til alle deres betalingskort og på sigt kunne udbygges med andre spændende funktioner”, siger direktør i BOKIS og Landsdækkende Banker, Søren Nicolaisen, og fortsætter: ”Vi har hele tiden sagt, at vi er klar til Dankort på mobilen, når det lanceres. Sådan er det fortsat.”

Jan Kondrup, direktør i BOKIS og Lokale Pengeinstitutter, peger samtidig på, at danskerne i stigende grad er begyndt at bruge det kontaktløse Dankort. At betale kontaktløst med mobilen er derfor et naturligt næste skridt i udviklingen.
”Pengeinstitutterne i BOKIS-samarbejdet bakker op om Dankortet, som er danskernes foretrukne betalingskort, og vi har naturligvis forståelse for, at alle danskere skal have mulighed for at gøre brug af Dankort på mobilen, når det lanceres. Det er også en af årsagerne til, at vi kommer med vores wallets. I modsætning til Dankort-app’en vil de tillige kunne indeholde internationale debet/kreditkort. Dermed henvender vi os også til kunder, der ikke har et Dankort. Det er der for eksempel mange unge mennesker, der ikke har”, understreger han.

Fremadrettet vil BOKIS-institutterne således tilbyde kunderne to stærke mobilbetalingsløsninger, der som udgangspunkt supplerer hinanden rigtig godt – nemlig MobilePay, som er særdeles stærk i forhold til person-til-person-betalinger, og de nye wallets.