Først med Dankort på mobilen

Medlemmer af Lokale Pengeinstitutter og Landsdækkende Banker kan nu som de første i Danmark byde Dankort på mobilen velkomment. For en måned siden lancerede pengeinstitutterne i fællesskab en digital tegnebog, en såkaldt wallet, der gør det muligt at betale kontaktløst med internationale kort på en Android-telefon. Nu er de også klar med en wallet til iPhones – og ikke mindst til, at kunderne kan få deres Dankort i den digitale tegnebog på mobilen.

Det er pengeinstitutterne i BOKIS-samarbejdet, som består af godt 60 lokale pengeinstitutter samt Sydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank, der er nu er med til at lancere Dankort på mobilen.

Sidst i februar kom de med den første version af deres nye wallet, der var forbeholdt kunder med Android-telefoner og internationale debet- og kreditkort fra MasterCard samt rene Visa-kort.

I dag tager de det næste store skridt og tilbyder som de første pengeinstitutter i landet kunderne at få Dankort på mobilen. Samtidig kommer de også med en wallet til iPhone. Dermed får næsten halvdelen af danskerne eller mere præcist godt 40 procent af privatkunderne muligheden for at betale med Dankort på mobilen, når de er ude at handle.

En milepæl

”Dankort på mobilen er en milepæl, som vi er utrolig stolte over at være de første til at tilbyde vores kunder. Det afspejler fint den store innovationslyst, der er i BOKIS-samarbejdet”, siger Jan Kondrup, direktør i BOKIS og Lokale Pengeinstitutter.

”Dankort er danskernes foretrukne betalingskort. Det har det været i mange år. Samtidig oplever vi en stigende interesse blandt danskerne for at betale med mobilen, når de står i forretningen, så vi glæder os meget til at se, hvordan de tager imod den nye løsning. Men vi er også beviste om, at den ny teknologi kræver tilvænning hos såvel kunder som i butikkerne”, supplerer Søren Nicolaisen, direktør i BOKIS og foreningen Landsdækkende Banker.

En spændende rejse

Det er Nets, der både står bag udviklingen af Dankort på mobilen og de nye wallets til BOKIS-institutterne. Her glæder direktør med ansvar for Dankort Jeppe JuulAndersen sig over lanceringen:

”Sammen med pengeinstitutterne i BOKIS-samarbejdet tager vi nu det første skridt til at gøre Dankort tilgængeligt på mobilen, som vi tror vil bane vejen for mobilbetalinger i detailhandlen. Det bliver en spændende rejse, som vi glæder os til at begive os ud på sammen med danskerne”, siger han og fortsætter:

”For forbrugere vil det fortsat være helt gratis at bruge Dankort, og for forretninger bliver det en del af det nuværende abonnement på Dankort.”

Stor udbredelse

For Dansk Erhverv er det vigtigt, at man kan betale med Dankort – også når man ønsker at betale via mobilen. Derfor ser Dansk Erhverv frem til at få gennemført de første betalinger i butikkerne:

”Dankort er som udgangspunkt det billigste betalingsmiddel for forretningerne og dermed også for forbrugerne. Vi er glade for, at Dankort nu også bliver tilgængeligt på mobilen på de samme vilkår, som gælder for øvrige Dankort-betalinger. De store detailkæder er allerede i fuld gang med at blive klar til at tage imod Dankort på mobilen, og de øvrige forretninger vil gradvist følge efter i takt med, at de får deres terminaler opdateret”, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Allerede i dag kan man betale med Dankort på mobilen i en række forretninger særligt under Dansk Supermarked, og mange flere vil følge med i de kommende uger.

Indtil videre kan man primært betale med Dankort på mobilen i de supermarkeder, hvor der er sat en Bluetooth-boks op ved siden af terminalen. Alle forretninger, der allerede tager imod kontaktløse betalinger med Dankort vil – med en simpel softwareopdatering af deres terminaler – være klar til at tage imod Dankort på mobilen.

Først en wallet

For at få Dankort på mobilen skal man først downloade en wallet-app som dem fra BOKIS-institutterne. Sydbank, Spar Nord Bank, Nykredit Bank, Arbejdernes Landsbank og Lån & Spar Bank har hver især deres egen wallet, mens de lokale pengeinstitutter er fælles om My Wallet. De nye apps kan hentes i Google Play og App Store.

I første omgang er de nævnte wallets forbeholdt BOKIS-institutternes egne kunder, senere bliver de også tilgængelige for kunder i andre banker, ligesom de løbende vil blive videreudviklet til gavn for brugerne.

Herudover kommer Nets med en særskilt Dankort-app, der primært er henvendt til kunder i banker, som ikke selv kommer med en wallet-løsning, der understøtter Dankort.

Nem, sikker og hurtig betaling

Med en wallet på mobilen kan man foretage lynhurtige betalinger ved blot at holde mobilen hen til terminalen. Ved beløb op til 200 kr. skal man ikke bruge pinkode, ligesom man kender det fra det kontaktløse Dankort. Det er nemt, sikkert og hurtigt.

FAKTABOKS

Wallets i seks versioner

  • AL-Wallet (Arbejdernes Landsbank)
  • Lån og Spar Wallet (Lån & Spar Bank)
  • Nykredit Wallet (Nykredit Bank)
  • My Wallet (medlemmer af Lokale Pengeinstitutter)
  • Spar Nord Wallet (Spar Nord Bank)
  • Sydbank Wallet (Sydbank)

De nye apps kan hentes i Google Play og App Store.

 For yderligere kommentarer kontakt venligst:

Lisbeth Nielsen, kommunikationschef i BOKIS, tlf. 20 21 02 30

Søren Winge, pressechef i Nets, tlf. 29 48 26 46